Παλαιός Παντελεήμονας

Ιδανικός τόπος για χαλάρωση και απόλαυση των αισθήσεων. Μέσα στο πυκνό πράσινο τοπίο με μοναδική θέα στον ορίζοντα, ο Παλιός Παντελεήμονας είναι ιδιαίτερα φιλόξενος με τις υποδομές που διαθέτει.
Η διαδρομή προς τον οικισμό και στη γύρω περιοχή σας καλεί να χαρείτε από κοντά το πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές και κουμαριές, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Κάτω Ολύμπου.
Όταν έρθετε εδώ θα αφήσετε το αυτοκίνητο στην είσοδο του χωριού για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια.

Παλαιοί Πόροι

Αφήνοντας κανείς πίσω του την Εθνική οδό, με αντίθετη κατεύθυνση από τον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους, ακολουθώντας μια ασυνήθιστα καταπράσινη διαδρομή , για τα υψώματα του Ολύμπου, ανταμώνει σε 6 χλμ. το χωριό των Παλαιών Πόρων (Πούρλια). Όνομα παρμένο κατά μία εκδοχή από κάποιον ημίθεο τον Πόρο, που ερωτεύτηκε τον τόπο και έζησε σ’ αυτόν.
Ένα μικρό γραφικό χωριό με πετρόχτιστα σπίτια και εκκλησιές του 18ου αιώνα, στημένο ανάμεσα σε μια υπέροχη παρθένα φύση. Τα δέντρα και τα τρεχούμενα νερά, προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση στον επισκέπτη με τα γραφικά ξωκλήσια του να στολίζουν κορφές και ρεματιές.

Information

Το σύνολο του περιεχομένου της ιστοσελίδας, www.platamonas.gr  διατίθεται στους επισκέπτες του αυστηρά και μόνο για προσωπική τους χρήση. Ρητά απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση του και ιδίως η επανεκπομπή του..

Περισσότερα 

I.B.P. Internet Services